
Εισαγωγή
Στο σημερινό άρθρο, θα ανακαλύψουμε την έννοια της λέξης Μάντης, εξερευνώντας την ιστορία της στους αρχαίους πολιτισμούς της Ανατολής.Θα εξετάσουμε την ιστορία των πολιτισμών αυτών και έπειτα θα εμβαθύνουμε στην σύνδεσή τους με την Παραψυχολογία.Στο τελευταίο μέρος, θα αναλυθεί το πως σχετίζεται ένας Παραψυχολόγος– Μεντιουμ, με έναν μάντη της αρχαιότητας και πως οι Ψυχικές δυνάμεις τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για Προβλέψεις για τον Μέλλον.
Λίγα λόγια για το θέμα του άρθρου
Το σημερινό άρθρο, αποτελεί το δεύτερο μέρος του προηγούμενου άρθρου.
Σε αυτό το δεύτερο μέρος, θα εξετάσουμε αναλυτικότερα πόσο σημαντικός ήταν ο Μάντης στην αρχαιότητα, και πως λειτουργούσε η Παραψυχολογία, στους πολιτισμούς της αρχαίας Ανατολής.
Οι πολιτισμοί της Ανατολής και Παραψυχολογία
Όπως αναφέραμε, στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλυθεί η σημασία της λέξης μάντης, για τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην Ανατολή.
Θα εξεταστούν οι περιπτώσεις πολιτισμών της Μεσοποταμίας, όπως ήταν οι Βαβυλώνιοι, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Κινέζοι αλλά και μεταγενέστεροι πολιτισμοί και θρησκείες όπως ο Βουδισμός.
Οι λαοί της Μεσοποταμίας
Μεσοποταμία ονομάστηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες η χώρα την οποία διασχίζουν δύο μεγάλοι ποταμοί, ο Τίγρης ανατολικά και ο Ευφράτης στα δυτικά.
Στην ίδια περιοχή, πολύ παλιότερα, γύρω στην τέταρτη π.Χ. χιλιετία, οι Σουμέριοι έχτισαν τις πρώτες οργανωμένες πόλεις και τις οργάνωσαν σε πόλεις-κράτη, κάτι ακόμα αδιανόητο για την περίοδο εκείνη.
Οι λαοί της Μεσοποταμίας και Προβλέψεις για το μέλλον
Οι λαοί της Μεσοποταμίας, είχαν έντονη σχέση με αυτό που σήμερα ονομάζουμε Παραψυχολογία.
Ενδιαφέρονταν να μάθουν Προβλέψεις για το μέλλον και είχαν αναπτύξει τεχνικές ερμηνείας των άστρων, των ονείρων και άλλων φαινομένων.
Αρχαία Αίγυπτος
Η προέλευση των πρώτων κατοίκων της Αιγύπτου είναι άγνωστη και μάλλον πρόκειται για λαούς διαφορετικής προέλευσης.
Ο Φαραώ ήταν ο απόλυτος ηγεμόνας και ενσάρκωνε τον επίγειο Θεό αλλά και το κράτος. Κάτω από αυτόν βρίσκονταν οι ιερείς, οι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι και οι γραφείς που συγκροτούσαν την τάξη των ισχυρών.
Μάντης και Παραψυχολογία στην αρχαία Αίγυπτο
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εμπιστεύονταν την μαγεία, όπως ονομαζόταν τότε και με σημερινούς όρους είναι η Παραψυχολογία, και ήταν στενά συνδεδεμένοι μαζί της.
Ο Μάντης στην Αρχαία Αίγυπτο, ήταν πρόσωπο μεγάλης σημασίας, το οποίο διέθετε Ψυχικές δυνάμεις και είχε θρησκευτικό χαρακτήρα.
Όταν στην Αίγυπτο βασίλευε ο Βούσιρις, η κατάσταση στο βασίλειο της Αιγύπτου ήταν δραματική.
Η Αίγυπτος υπέφερε από λιμούς και ακαρπία των καλλιεργήσιμων εδαφών της επί εννέα χρόνια και ο πληθυσμός της μειωνόταν.
Τότε κατέφθασε στη χώρα ο Κύπριος μάντης Φράσιος, ο οποίος πραγματοποίησε προβλέψεις για το μέλλον και συμβούλεψε τον Βούσιρις.
Στην Αίγυπτο υπήρχαν επίσης Μαντεία, ένα από τα διασημότερα μαντεία στην Αίγυπτο, ήταν αυτό της Άμμωνος.
Αιγυπτιακή μυθολογία και Παραψυχολογία
Στην αιγυπτιακή μυθολογία, η ύπαρξη πολλών διαφορετικών θεοτήτων είναι χαρακτηριστική.
Οι Αιγύπτιοι θέλοντας να εξυμνήσουν την Παραψυχολογία, σε μια αρχική βέβαια μορφή της που δεν θυμίζει την σύγχρονη, είχαν εντάξει στην μυθολογία τους την θεότητα Χέκα.
Η θεότητα Χέκα της αιγυπτιακής μυθολογίας, συσχετιζόταν στενά με την Παραψυχολογία.
Οι Αιγύπτιοι πίστευαν πως η θεότητα Χέκα είχε πανίσχυρες Ψυχικές δυνάμεις και ότι μπορούσε να δώσει Προβλέψεις για το μέλλον.
Βαβυλώνα
Η Βαβυλώνα υπήρξε η πρωτεύουσα της Βαβυλωνίας, της αρχαίας αυτοκρατορία της Μεσοποταμίας και η πόλη με τους περίφημους κρεμαστούς Κήπους, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.
Στη Γένεση αναφέρεται ότι η Βαβυλώνα χτίστηκε από το Νεμρώδ, γιου του Χους, εγγονού του Χαμ και δισέγγονου του Νώε, ο οποίος ήταν βασιλιάς της Βαβυλώνας.
Οι Βαβυλώνιοι επηρεασμένοι από τον Σουμεριακό πολιτισμό προόδευσαν ιδιαίτερα στην αστρονομία και τα μαθηματικά.
Οι Βαβυλώνιοι λάτρευαν τον ήλιο, το φεγγάρι και τα άστρα.
Σε κάθε θεό-πλανήτη είχαν αφιερώσει μία ημέρα, επειδή μαζί με τον ήλιο και το φεγγάρι ήταν ακριβώς επτά, προέκυψε και η σημερινή εβδομάδα.
Βαβυλώνιοι και Παραψυχολογία
Στην Βαβυλώνα, υπήρχαν ιερείς, οι οποίοι συνδέονταν στενά με τις ιδιότητες που έχει ένας Μάντης.
Γενικότερα οι Βαβυλώνιοι, διέδιδαν πως μπορούσαν να πραγματοποιήσουν προβλέψεις για το μέλλον, με διάφορες τεχνικές, όπως η ερμηνεία των ονείρων ή παρατήρηση των άστρων.
H λέξη Σαγκού στην Βαβυλώνα ήταν συνώνυμη με την λέξη μάντης και ιερέας.
Ο Σαγκού, είχε βέβαια έντονη θρησκευτική σημασία καθώς εκτός από μάντης, ήταν και υπεύθυνος για την λειτουργία του ναού.
Με τις έντονες ψυχικές δυνάμεις του, ήταν αυτό ο οποίος ερμήνευε τις θελήσεις των θεών.
Αρχαία Κίνα
Η Κίνα είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη. Ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποιήσαν την γραφή και εφηύραν το χαρτί.
Ήταν άριστοι τεχνίτες και έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη και στα πολύτιμα κομψοτεχνήματα που ήταν κατασκευασμένα από νεφρίτη και μέταλλο.
Μια από τις βασικότερες αρετές των αρχαίων Κινέζων, ήταν η ευγένεια, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.
Αρχαία Κίνα και Παραψυχολογία
Η Αρχαία Κίνα ήταν συνυφασμένη με την αναζήτηση των μεταφυσικών φαινομένων, άρα και με την Παραψυχολογία.
Οι άνθρωποι στην αρχαία Κίνα πίστευαν στην Παραψυχολογία, ενώ είχαν δημιουργήσει ειδικές τεχνικές που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν προβλέψεις για το μέλλον.
Μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική στην Αρχαία Κίνα για προβλέψεις για το μέλλον, ήταν αυτή της παρατήρησης των αστρικών φαινομένων και των ουράνιων σωμάτων.
Στην Αρχαία Κίνα, όλες οι κοινωνικές τάξεις ασχολούνταν με την Παραψυχολογία.
Βουδισμός
Ο Βουδισμός είναι μια από τις ηγετικές ανά τον κόσμο θρησκείες από την άποψη οπαδών, γεωγραφικής κατανομής και κοινωνικο-πολιτιστικής επιρροής.
Θεμελιωτής του βουδισμού είναι ο Σιντάρτα Γκαουτάμα πρίγκιπας της Ινδίας που έζησε 600 χρόνια πριν από τον Χριστό.
Οι βουδιστές πιστεύουν πως ο τελικός σκοπός της ζωής είναι να επιτευχθεί «φώτιση» όπως εκείνοι την καταλαβαίνουν.
Βουδισμός, Παραψυχολογία και Προβλέψεις για το μέλλον
Ο Βουδισμός είναι μια από τις πιο αρχαίες θρησκείες του κόσμου και οι πιστοί του συγκεντρώνονται κυρίως στην Ανατολή.
Σύμφωνα με τις βουδιστικές προβλέψεις για το μέλλον, ο ανθρώπινος πολιτισμός θα καταστραφεί τους ίδιους τους ανθρώπους.
Τι ήταν ο Μάντης στην Ανατολή;
Ο μάντης ήταν ένα ειδικά προικισμένο άτομο, το οποίο ερμήνευε τα μηνύματα των θεών και μπορούσε να πραγματοποιήσει προβλέψεις για το μέλλον.
Βέβαια, τότε η λέξη μάντης δεν συσχετιζόταν στην συνείδηση του κόσμου με την παραψυχολογία όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αλλά με την θρησκεία και την πίστη.
Τι είναι η Παραψυχολογία;
H παραψυχολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τα παραψυχολογικά ή αλλιώς υπερφυσικά φαινόμενα.
Το άτομο που ασκεί την παραψυχολογία, ονομάζεται παραψυχολόγος– μεντιουμ.
Τι είναι ο Παραψυχολόγος και το Διάμεσο Μεντιουμ;
Ένας παραψυχολόγος και διάμεσο μέντιουμ, είναι το άτομο που διαθέτει έμφυτες, κληρονομικές, ψυχικές δυνάμεις, τις οποίες εξελίσσει συνεχώς με σεβασμό, για το καλό του ανθρώπου.
Με τις ψυχικές δυνάμεις του, και την γνώση του στην παραψυχολογία, ένας παραψυχολόγος και διάμεσο μεντιουμ προσπαθεί να βοηθήσει το άτομο να εξελιχθεί και να βρει την ευτυχία που κρύβεται μέσα του.
Οι ψυχικές δυνάμεις είναι κληρονομικές για κάποιον που είναι παραψυχολόγος– μέντιουμ , αλλά θα πρέπει να τις εξασκεί συνεχώς.
Ένα μεντιουμ και παραψυχολόγος κάνει χρήση των εργαλείων της διαίσθησης, της τηλεπάθειας, της διόρασης, της ψυχομετρίας και της πρόγνωσης.
Σύγχρονη εποχή: Ο Μάντης, το Μεντιουμ και ο Παραψυχολόγος
Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, παραδέχονται ότι υπάρχουν άτομα με ισχυρές πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις, τα οποία τα ονομάζουν ως Μεντιουμ.
Ένας παραψυχολόγος-μέντιουμ, της σύγχρονης εποχής μπορεί βεβαίως να πραγματοποιήσει και προβλέψεις για το μέλλον.
Σύνδεση: Μάντης, Παραψυχολόγος και Διάμεσο Μεντιουμ
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η λέξη μάντης δεν χρησιμοποιείται στην παραψυχολογία, καθώς συνδέεται με άλλες εποχές.
Βέβαια, ο μάντης της αρχαιότητας, ήταν απαραίτητο να διαθέτει έμφυτες ψυχικές δυνάμεις, όπως ακριβώς και ένας σύγχρονος παραψυχολόγος-μεντιουμ.
Συμπεράσματα άρθρου
Στο σημερινό άρθρο, αφού προχωρήσαμε σε μια ιστορική ανασκόπηση των σημαντικότερων πολιτισμών της αρχαίας Ανατολής, εξετάσαμε την σύνδεσή τους με την παραψυχολογία.
Έπειτα αναλύσαμε τι ήταν ο μάντης στην αρχαία Ανατολή, και ποια η σύνδεσή του με το μεντιουμ της σύγχρονης εποχής.
Κοινό χαρακτηριστικό και των δυο, ήταν οι ισχυρές ψυχικές δυνάμεις, ενώ βασική διαφορά παρουσιάζεται στην συσχέτιση του μάντη με την θρησκεία.
Όπως αναλύθηκε και στα 2 μέρη, τα κοινά χαρακτηριστικά ενός μάντη που ζούσε στην Δύση αλλά και στην Ανατολή, ήταν αδιαμφισβήτητα.
Η παραψυχολογία, μπορεί να μην ήταν στην ίδια μορφή όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αλλά ήταν το ίδιο ισχυρή όπως και τώρα.
Κοινό σημείο δε όλων των πολιτισμών και εποχών, η αστείρευτη περιέργεια για Προβλέψεις για το μέλλον.
Related Posts
Το διάσημο Μεντιουμ: Κοσμάς Πανούτσος
Διαβάστε περισσότερα για τον Κοσμά Πανούτσο και τις υπηρεσίες του.
Life Coaching και Παραψυχολογία
Στο σημερινό άρθρο, θα ανακαλύψουμε την ιστορία του Life Coaching , καθώς και τον...