P. PANOYTSO: Είχα πελάτη τον Τζον Λένον

P. Panoutso: John Lennon
Συνέντευξη του Θανάση Τσίτσα και του Βαγγέλη Βαγγελάτου για το περιοδικό FLASH, τεύχος 22, Ιανουαρίου 1994, σελίδα 84.
 
"Μ' αρέσει να μπαίνω σε άλλους κόσμους, αλλά δεν μένω. Ψάχνω και φεύγω"
 
Ο γκουρού των μέντιουμ στην Ελλάδα. Επίσημα αστικά ένσημα από το 1950. Σεβαστός για την προϋπηρεσία του και διάσημος στους κύκλους του κυρίως μετά την γκλάμορους ψυχοθεραπευτική του συνάντηση με το ζευγάρι Τζον Λένον - Γιόκο Όνο, στις αρχές της δεκαετίας του '70 στην Αθήνα.
 
Τα αποσπάσματα των εφημερίδων της εποχής χαρακτηριστικά: "Συνταγή ευτυχίας ζήτησαν οι Λένον - Όνο από τον κ. Πανούτσο. Θα αποκτήσουν παιδιά; Θα ζήσουν αγαπημένοι σ'όλη τους τη ζωή: Πώς θα μπορέσουν να νιώσουν περισσότερη ευτυχία; Καυτά ερωτήματα, κοινά, ανθρώπινα, απασχόλησαν τους δύο Beatles που ζήτησαν απάντηση από το γνωστό μέντιουμ κ. Πανούτσο.
 
Το μέντιουμ υπνωτίστηκε πολλές φορές και κάθε ύπνωση διαρκούσε 35 λεπτά της ώρας. Οι πελάτες του έβγαζαν τα εσώψυχά τους για να απελευθερωθούν από το άγχος. Όμως φαίνεται ότι δεν τους ικανοποίησε η απάντηση και έδωσαν εντολή στον κ. Πανούτσο να μελετήσει περισσότερο τα προβλήματα τους. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να κρύβει η μετάβαση του κ. Πανούτσο στα Ιμαλάϊα Όρη προς συνάντηση του δασκάλου του Μαχαρίσι Μαχές. Άγνωστο τι κρύβει το ταξίδι του, όπως ανεξακρίβωτα παραμένουν τα ερωτήματα και οι απαντήσεις που δόθηκαν, καθώς το τυχερό μέντιουμ αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις. Στην έξοδό τους από τον μαντικό οίκο οι Λένον - Όνο ένιωθαν ικανοποιημένοι, ξαλαφρωμένοι, χαρούμενοι και χαμολεγαστοί".
 
Η αναπτυγμένη έκτη αίσθηση του Πανούτσο μπήκε σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα στον Εμφύλιο 46-49, όταν κάθε βράδυ έκανε αυτό-υπνωτισμούς και υπνοβασίες για να διαπιστώσει την πορεία του αντάρτικου...
 
Σε ηλικία 38 ετών πήρε την πρωτοβουλία, χωρίς επιτυχία, να οργανώσει τον κλάδο. Θα το ξανατολμούσε; "Να οργανωθούμε; Α, δεν γίνεται. Το δικό μας επάγγελμα δεν είναι σοβαρό. Όποιος θέλει ανοίγει και ένα γραφείο μέντιουμ. Εγώ τους κάλεσα κάποτε. Είμαι ο πρώτος πρόεδρος του σωματείου μέντιουμ - αστρολόγων, που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια. Μαζευτήκαμε καμιά 30αριά, αλλά είδα ότι υπήρχε ασυναρτησία, μετά από πολλές συνεδριάσεις που κάναμε. Τα παράτησα".
 
Ντεμπουτάρισε πριν 25 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση δίπλα στον Νίκο Μαστοράκη, προβλέποντας τους μαγικούς αριθμούς του Μπίνγκο. "Εγώ είμαι πρακτικός αστρολόγος. Εργάζομαι με την αστρολογία, τον υπνωτισμό, την υποβολή και την αυτοσυγκέντρωση. Δύο πράγματα υπάρχουν στη ζωή: η υποβολή και η αυθυποβολή. Ότι πιστεύεις, υπάρχει. Μ'αρέσει να εισέρχομαι σ'άλλους κόσμους, αλλά δεν παραμένω. Τους ψάχνω και φεύγω. Έχω παιδευτεί πάρα πολύ για να μάθω τι ήμουν στην προηγούμενη ζωή μου. Παπάς, καλόγερος, άγιος, δεν ξέρω ακριβώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είχα ανθρώπους δίπλα μου που οδηγούσα και βοηθούσα".
 
Στα 75 του χρόνια σήμερα ο Πανούτσο δουλεύει 3 ώρες την ημέρα και το κασέ του κυμαίνεται (ανάλογα με την περίπτωση) από 5-15.000 δρχ. "Σε ένα ποσοστό 60% με προτιμούν γυναίκες. Κυρίως παντρεμένες που τρελάθηκαν με κάποιον πιτσιρικά και τον ερωτεύτηκαν. Ακολουθούν οι άντρες που συνήθως έρχονται με κλάματα στα μάτια γιατί τους εγκατέλειψαν οι σύζυγοι με 2 και 3 παιδιά. Ερωτικές καταστάσεις, ξέρεις". Όσο για τα σκήπτρα, ξιφουλκεί: "Ο Παπαδάκος το πρώτο μέντιουμ... όχι ρε παιδιά. Για όνομα του Θεού. Ούτε κατά διάνοια. Αν ρωτήσετε τον Παπαδάκο, θα σας πει ότι ο Πανούτσο είναι ο καλύτερος".
 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος - Ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσω μαζί σας.
Στο χώρο κειμένου μπορείτε να αναφέρετε:

  • το θέμα που σας απασχολεί (εν συντομία)
  • τις μέρες και ώρες που μπορείτε να διαθέσετε για συνεδρία
  • τον τρόπο (συνάντηση στο γραφείο, skype ή τηλεφωνικά)

Αν έχετε απορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα Υπηρεσίες και στην σελίδα Προσωπικές Συνεδρίες και να ενημερωθείτε αναλυτικά πριν επικοινωνήσετε.

You must have Javascript enabled to use this form.