Το αποτέλεσμα της αυτοενθάρρυνσης είναι το θάρρος

Μόνο το θάρρος μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα εσωτερικά αποθέματα,  σε οποιαδήποτε κατάσταση,  και σε οποιαδήποτε αποστολή.  Αν δε σπαταλάμε πολύτιμη ενέργεια προσπαθώντας να αποδείξουμε την αξία μας μπορούμε να αφιερωθούμε σε χρήσιμους σκοπούς.  Αν δεν περιμένουμε την αποτυχία,  μπορούμε να κρίνουμε καθαρά την κάθε περίπτωση και να ενεργήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες της.  |
 

Είναι μια φυσική ιδιότητα πού έχουν όλα τα ανθρώπινα πλάσματα,  εφόσον ο φόβος δεν τα έχει παραλύσει,  αλλά δεν έχει σχέση με το θράσος η με την αποκοτιά,  πού συχνά το συγχέουμε. 
 

Το θάρρος εκφράζει την εμπιστοσύνη πού έχουμε στον εαυτό μας.  Ξεπηδάει μέσα από την πίστη που έχουμε στις ικανότητές μας.  

Το θάρρος είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με την έννοια της ευθύνης,  με το αίσθημα ότι ανήκουμε στο σύνολο,  γιατί καθρεπτίζει την εμπιστοσύνη που έχουμε στις ικανότητές μας να ξεπερνάμε ότι δυσκολίες μας επιφυλάσσει η ζωή.  Το θάρρος είναι το αντίθετο του φόβου,  ο οποίος βρίσκεται στη ρίζα κάθε κακού.  Το θάρρος μας δίνει την ευκαιρία της σωστής κρίσης,  και κατά συνέπεια οδηγεί στην αποτελεσματικότητα.  Μας δίνει την ελευθερία να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη φυσική δύναμη και τις διανοητικές μας ικανότητες,  την αισθηματική μας αντοχή και τη δημιουργική μας φαντασία.  Μας παροτρύνει να ζήσουμε ειρηνικά με τον εαυτό μας και με τους άλλους,  αφού δεν φοβόμαστε ούτε τους άλλους ούτε τον εαυτό μας. 
 
Εξετάζουμε την πιθανότητα να ζήσουμε ειρηνικά με τον εαυτό μας και τους άλλους μέσα σε ένα κόσμο που δε γνωρίζει τι είναι ειρήνη.  Ίσως αυτό μας φαίνεται ακατόρθωτο.  Η εσωτερική μας ηρεμία όμως δεν εξαρτάται από τις συντεχνίες της ζωής γύρω μας.  Η ανθρωπότητα έχασε τον παράδεισο,  αν ποτέ τον είχε δηλαδή.  Η ζωή είναι πάντα γεμάτη από διενέξεις,  σκληρότητα και δυσχέρειες.  Αλλά ο θαρραλέος άνθρωπος αισθάνεται ότι ανήκει στη ζωή,  είναι σίγουρος για τη θέση του,  μπορεί να τη δει σαν ένα διάμεσο που ζει,  παράγει,  συμμετέχει και δημιουργεί.  Δε χρειάζεται τον παράδεισο,  γιατί βρίσκει την ευχαρίστηση στις δικές του επιτεύξεις,  στη δική του συμβολή και στη δική του χρησιμότητα.  Και στο θαρραλέο άνθρωπο μπορεί να συμβούν ατυχήματα,  αρρώστιες η διάφορα τραγικά γεγονότα.  Το πνεύμα του όμως μένει ακατάβλητο,  γιατί υπάρχει πάντα κάτι πού έχει να κάνει,  κάποιο έργο που θα του δώσει τη χαρά της δύναμης με την οποία η ζωή τον έχει προικίσει.  Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάντα διάφορα πράγματα από τα οποία μπορεί κανείς να πάρει ευχαρίστηση,  αρκεί να είναι πρόθυμος να τα δει. 
Ο κόσμος αυτός ανήκει σ’ αυτόν που δέχεται τον εαυτό του σαν ένα αδιαίρετο σύνολο.  
Στη ζωή Εμείς είμαστε η Ζωή!
 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος - Ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσω μαζί σας.
Στο χώρο κειμένου μπορείτε να αναφέρετε:

  • το θέμα που σας απασχολεί (εν συντομία)
  • τις μέρες και ώρες που μπορείτε να διαθέσετε για συνεδρία
  • τον τρόπο (συνάντηση στο γραφείο, skype ή τηλεφωνικά)

Αν έχετε απορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα Υπηρεσίες και στην σελίδα Προσωπικές Συνεδρίες και να ενημερωθείτε αναλυτικά πριν επικοινωνήσετε.

You must have Javascript enabled to use this form.